ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η' ΘΑΝΑΤΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η' ΘΑΝΑΤΟΣ

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ διέταξε τον πρέσβη της χώρας στην Τουρκία να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας, λόγω ενός τουρκικού τηλεοπτικού σήριαλ στο οποίο παρουσιάζονται Ισραηλινοί στρατιώτες να σκοτώνουν παιδιά.

Ο Avigdor Lieberman είπε οτι τέτοια προγράμματα τρέφουν το μίσος εναντίον της χώρας του. Στο επίμαχο σημείο, που έδειξε η Ισραηλινή τηλεόραση, ένας Ισραηλινός στρατιώτης σημαδεύει ένα χαμογελαστό νεαρό κορίτσι και την σκοτώνει. Αυτό το επεισόδιο είναι το τελευταίο σε μια σειρά εντάσεων στις σχέσεις των δύο χωρών.

Στη δήλωση του ο Avigdor Lieberman, ανέφερε πως η παρουσίαση τέτοιων σκηνών δεν θα ήταν κατάλληλη ούτε για εχθρική χώρα, πολύ περισσότερο για κάποια που διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ. Σε άλλη σκηνή του σήριαλ, μια σφαίρα που υποτίθεται έφυγε από την Ισραηλινή πλευρά, σκοτώνει ένα μικρό Παλαιστίνιο. Το σήριαλ μεταδόθηκε από το κανάλι TRT One Channel

Η Τουρκία είναι από τις λίγες μουσουλμανικές χώρες που έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά τα τελευταία χρόνια περνάν κρίση, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η Τουρκία ακύρωσε στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ.

Ο Υπουργός Αμύνης του Ισραήλ για να μειώσει λίγο την ένταση τόνισε οτι οι δύο χώρες έχουν κοινά σημαντικά στρατηγικά...ενδιαφέροντα (συμφέροντα).

Αυτο που θα ηθελα προσωπικά να σημειώσω είναι οτι όσο ενοχο και να είναι το Ισραήλ άλλο τόσο ενοχη ειναι και η Τουρκία, δίoτι άπλα είναι γνώστα τα εγκλήματα της Τουρκίας κατα των Αρμενίων, των Ποντίων, των Κούρδων αλλά και των Ελληνοκυπρίων.

Το να βλέπει κανείς την Τουρκια να κατηγορεί τους άλλους για εγκλήματα πολέμου απο την στίγμη που και η ίδια έχει διαπράξει εγκλήματα κατά των γειτόνων της αποτελεί υποκρισία.